Organisatiestructuur

Zorg Intercultureel Bewust Zuidoost Brabant B.V. heeft een platte en krachtige organisatiestructuur met korte lijnen. Door de lijnen kort te houden en de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie te leggen, zorgen we voor zoveel mogelijk medewerkers in de directe dienstverlening.

 

Alle Social Worker en van Zibzob B.V. beschikken over een ruim voldoende deskundigheid- en ervaringsniveau en acteren op HBO werk en denkniveau, hiernaast beschikken de activiteiten begeleiders zowel over een MBO of HBO werk en denkniveau. Op regelmatige basis volgen zij aanvullende cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de zorg. 

Naast de eigen Social Worker maakt de organisatie ook gebruik van een aantal geselecteerde zelfstandig opererende Social Worker. Voor deze groep wordt middels structurele kwaliteitscontrole de uitvoering van de dienstverlening gemonitord en waar nodig (in gezamenlijk overleg) bijgesteld.

 

Cliëntenraad

Een cliëntenraad is er om de rechten van patiënten en cliënten in zorgorganisaties te beschermen en hun belangen zo veel mogelijk te behartigen.

Gelet op het beperkte aantal medewerkers dat op dit moment bij Zibzob werkzaam is, is het installeren van een cliëntenraad nog niet wettelijk verplicht. Zodra deze situatie verandert, zal er uiteraard een cliëntenraad worden geïnstalleerd.